Категорії
Depilacja całego ciała Depilacja Laserowa - Warszawa

Епіляція лобкового волосся – види і характеристика

Епіляція лобкового волосся – тема досить спірна. Все тому, що епіляція інтимних зон – справа суто індивідуальна, яка обумовлена як нашими власними поглядами, так і зручністю кожного з нас. Які бувають методи епіляції лобкового волосся і які особливості кожного з них? Ось рекомендації.

Епіляція інтимних зон

Епіляцію інтимних зон в значній мірі виконуємо самостійно, використовуючи традиційні методи, до яких відносяться бритва, крем для епіляції, віск, смужки з холодним воском або епілятор. Саме такі методи підтримки гладкості шкіри в зоні бікіні найчастіше використовуються в повсякденному догляді за нашим тілом.

Однак варто підкреслити, що кожен з перерахованих вище методів має свої характерні особливості.

1. Бритва.

Бритва – це перш за все швидкий і простий спосіб зберегти гладкість шкіри інтимних зон. Вона гарантує миттєвий результат гладкості, проте ненадовго. Частота використання цього методу становить близько 3 днів, після чого волосся стає сильно відчутним при дотику. Варто відзначити, що хоча бритвою може користуватися хто завгодно, завдяки простоті використання, на жаль, у неї є і недоліки. По-перше, поспіх при виконанні цього виду домашньої епіляції може викликати хворобливі порізи і подразнення. Результат – сильне почервоніння волосяних фолікулів (червоні точки), а також велика ймовірність отримання дрібних ран, які можуть супроводжуватися болем і дискомфортом в повсякденному житті.

Для досягнення найкращого ефекту гоління необхідно:

  • уникати сухого гоління – таке гоління може легко викликати подразнення шкіри і незначні порізи. Використовуючи піну для гоління, ми не тільки зможемо запобігти пересихання шкіри, але і зробимо рухи леза плавними і комфортними;
  • використовувати гостру бритву – в iншому разi лезо бритви не буде працювати належним чином, тому воно не буде голити волосся повнiстю, а також може викликати свербіж і печіння шкіри;
  • робити точні рухи – тільки точні рухи бритвою забезпечать ефект гладкої шкіри. Тому під час цього виду епіляції звертати увагу на точне зіткнення леза бритви з поверхнею шкіри.

2. Крем для епіляції.

Крем для епіляції, як і бритва – швидкий, легкий і безболісний спосіб видалити волосся на лобку. Креми для епіляції – косметичні засоби, що містять тіогліколеву кислоту, мета яких-розчинити кератин волосся, тобто білок, який формує його структуру. Це сильне з’єднання при нанесенні на поверхню шкіри проникає у волосся, а потім розчиняє міозинові містки, розташовані в стрижні волоска. Слід підкреслити, що епіляція кремом в домашніх умовах стосується тільки позбавлення від зовнішніх частин волосся, що знаходяться на поверхні шкіри, тобто його стебла. Це означає, що продукти такого роду не проникають глибоко в шкіру, в корінь волоска. Таким чином, епіляція кремом не забезпечує тривалих ефектів гладкої шкіри. Волосся відновлюються через 3-4 дні.

Варто підкреслити, що такі продукти, як креми для епіляції, є сильними хімічними сполуками. Тому в їх склад додаються також заспокійливі і зволожуючі компоненти. Вони включають, серед іншого, екстракт ромашки, алое або сечовини. Недоліком кремів для епіляції є їх малоприємний запах.

Iз-за різноманітностi волосків на тілі, а також різної чутливості шкіри існує кілька видів кремів для епіляції. Їх класифікація стосується поділу за типом шкіри (суха, чутлива, нормальна), а також за місцем епіляції (обличчя, пахви, зона бікіні.).

Диференціюючим фактором всіх видів кремів є перш за все вміст активних інгредієнтів.

Як використовувати крем для епіляції?

Слід підкреслити, що епіляція кремом не складна. Перед процедурою необхідно очистити шкіру, а потім ретельно її висушити. Потім слід нанести засіб, розподіливши його по всій поверхні обробленого епідермісу за допомогою шпателя. Крем для епіляції слід залишити на шкірі на час, вказаний виробником на упаковці. Після цього крем слід змити інтенсивним струменем води. Наступний крок – ретельно висушити шкіру.

Протипоказання до епіляції кремом

  • відкриті рани і порізи;
  • при епіляції інтимних зон недоцільно наносити крем на слизові оболонки.

3. Епіляція воском.

Епіляція воском – один зі стійких методів видалення волосся, виконуваних самостійно вдома. Забезпечує більш тривалий ефект, ніж звичайна бритва або крем для епіляції. Вирішальною перевагою цього виду епіляції є ефект гладкості шкіри, який зберігається протягом 3-4 тижнів. Таким чином, епіляція воском дуже зручна влітку, особливо в період відпустки і виїзду на море. Регулярне виконання сприяє ослабленню волосся і уповільненню процесу його зростання.

Епіляція воском також має свої недоліки. Один з них – супутній сильний дискомфорт під час процедури, а також подразнення шкіри і період її регенерації протягом декількох днів. Слід підкреслити, що неправильно виконана епіляція воском може сприяти розриву епідермісу і, таким чином, утворенню стійкого рубця, а також ламкості волосся при видаленні воскових смужок, тому процедура може бути не повністю ефективна.

Ще одним недоліком епіляції воском є ймовірність вростання волосків iз-за ослаблення їх структури і, отже, відсутність сили прориву через шари епідермісу. Це явище може сприяти утворенню запалення, яке на запущеній стадії може закінчитися хірургічним втручанням.

Щоб приступити до епіляції воском, необхідно заздалегідь до неї підготуватися. Основним фактором є відростання волосків довжиною близько 0,5 см.

Рекомендації після епіляції воском

    • зволоження шкіри до і після процедури. Слід підкреслити, що суха шкіра – також сухе і ламке волосся, яке при епіляції воском може ламатися, а не вириватися. Здоровий і зволожений епідерміс додатково поліпшить ефективність кожної процедури епіляції;
    • перед самою процедурою не рекомендується використовувати жирні бальзами, тому що вони ускладнюють прилипання воску;
    • відлущування епідермісу звичайними скрабами для тіла. Ця дія мінімізує явище врослого волосся і сприяє поліпшенню мікроциркуляції, впливаючи на живлення шкіри;
    • використання професійних засобів по догляду за шкірою після епіляції воском із заспокійливим і зволожуючим ефектом;
    • застосування препаратів, що уповільнюють ріст волосся;
    • щоденне використання сонцезахисного крему на всіх відкритих частинах тіла, особливо на тих, які підлягають епіляції воском.

4. Епіляція цукровою пастою (шугарінг).

Епіляція цукровою пастою – процедура, дуже схожа на процедуру епіляції воском. Варто підкреслити, що це один з природних методів видалення небажаного волосся. Дуже часто епіляцію цукровою пастою проводять в професійних салонах краси. Незважаючи на це, приготувати цукрову пасту можна вдома самостійно. Для цього знадобиться лимонний сік, цукор і улюблені екстракти трав.

Епіляція цукровою пастою – один з механічних методів видалення небажаного волосся, що полягає у висмикуванні волосся з усією його структурою (коренем)

Хід процедури

На попередньо очищену і знежирену шкіру слід нанести цукрову пасту, а потім впевненим і рішучим рухом зірвати. Таким чином, ми можемо ефективно позбутися небажаного волосся. Після епіляції цукровою пастою варто нанести на шкіру лосьйони або креми із заспокійливою і зволожуючою дією, наприклад з алое, сечовиною, гіалуроновою кислотою, d-пантенолом або алантаном.

Приймаючи рішення про цей тип процедури, необхідно заздалегідь належним чином підготувати свою шкіру. Як і в разі епіляції воском, спочатку слід відростити волосся до довжини близько 0,5 см, а також відлущити епідерміс. Ці дії полегшать проведення процедури, а шкіра буде легше переносити косметичні засоби, що застосовуються відразу після епіляції.

Ефект від процедури цукровою пастою триває так само, як і в разі епіляції воском, тобто 3-4 тижні.

Вирішальною перевагою епіляції з використанням цукрової пасти є те, що вона менш болюча, ніж епіляція воском.

При регулярній епіляції цукровою пастою відростаючi волоски стають все слабкіше і тонше, що робить їх видалення менш болючим, в результаті чого процедура може проводитися набагато рідше. Мінімальний ризик подразнення після процедури також важливий завдяки цукровій пасті, яка складається з натуральних компонентів.

Чи болюча епіляція цукровою пастою?

Епіляція цукровою пастою – процедура трохи менш болюча. Все тому, що цукрова паста, на відміну від воску, прилипає тільки до волосся, а не до шкіри. Отже, вона знижує ризик виникнення больового дискомфорту. Однак слід підкреслити, що відчуття під час епіляції дуже індивідуальні і багато в чому залежать від больового порогу кожного з нас, чутливості шкіри і густоти волосків, а також від коренів цибулин в шкірі.

5. Епілятор.

Електричний епілятор вже багато років є постійним домашнім методом позбавлення від волосся. Пристрій забезпечений набором швидкозростаючих механічних лез, які при контакті з поверхнею шкіри захоплюють корінь стрижня волоска і виривають його. Сьогодні на ринку представлено безліч типів епіляторів, і вони істотно відрізняються від тих, що спочатку з’явилися на ринку. Варто відзначити, що хоча епілятори оснащені різними заспокійливими системами, відчуття під час епіляції такого роду не являються одними з найприємніших.

Рекомендація

Епіляцію епілятором слід проводити відразу після купання. Тоді шкіра пом’якшується, а волосяні фолікули розширюються. При використанні епілятора важливо одночасно використовувати пілінг шкіри, щоб запобігти вростання волосся.

Епілятор – переваги

      • епілятор є одним з найефективніших домашніх способів видалення волосся, тому що ефект триває до 3-4 тижнів;
      • використання епілятора може заощадити багато часу, включаючи часту покупку одноразових бритв, кремів або пiн для епіляції;
      • електричний епілятор не викликає алергічних реакцій в організмі, але може сприяти подразненню шкіри;
      • постійне використання електричного епілятора змінює структуру волосся, таким чином послаблюючи і сповільнюючи процес його росту;
      • електричний епілятор відноситься до простих у використанні методів епіляції.

Епілятор – недоліки

      • слід підкреслити, що відчуття, якi виникають при епіляції епілятором, сильно відрізняються від відчуттів при використанні бритви або крему. Простіше кажучи, використання епілятора більш болісно;
      • епілятор – невеликий пристрій, але менш зручний, ніж звичайна бритва;
      • тривале використання епілятора послаблює волосся, у якого нема сили пробиватися крізь шари шкіри. Це призводить до появи врослого волосся і, як наслідок, до утворення непривабливих запалень на шкірі.

Підведення підсумків

У зв’язку з розвитком області косметології в даний час існує безліч способів видалення волосся в домашніх умовах. Серед них виділяються традиційна бритва, епіляція воском, цукрова паста, крем для епіляції, а також електричний епілятор. Бажання використовувати такі методи дуже різноманітне і індивідуальне, як і тема епіляції лобкового волосся. Як проводити епіляцію інтимних зон і чи варто взагалі вирішуватися на це, залежить від наших поглядів, а також від рівня комфорту в повсякденному житті. Безсумнівно, часи сильно змінилися за останні кілька років. Жінки і все частіше чоловіки починають все більш придiляти уваги догляду за собою, а епіляція в домашніх умовах, як і професійна епіляція в салонах краси – дуже популярна процедура по догляду за тілом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *