Категорії
Depilacja całego ciała Depilacja Laserowa - Warszawa

Як робити епіляцію інтимних зон в домашніх умовах? Наші рекомендації

Інтимна зона – одна з найскладніших зон для епіляції. Шкіра там дуже ніжна і чутлива, тому не важко викликати подразнення. Зважившись на епіляцію зони бікіні в домашніх умовах, варто ознайомитися з різними методами епіляції і вибрати той, який буде як ефективним, так і малоінвазивним. Який метод вибрати? Як підготуватися до епіляції в зоні бікіні? Чи безпечно це? Чому варто робити епіляцію цієї зони? На ці та інші питання ми відповімо в цій статті.

Епіляція інтимних зон – чи варто?

Епіляція інтимних зон в даний час стає все більш популярною. Рішення про епіляцію цих зон кожен приймає на свій розсуд. Лобкове волосся – природний фізичний бар’єр, що захищає інтимні місця від інфекцій або подразнення. Однак багато людей кажуть, що наявність волосся не сприяє підтримці належної гігієни, оскільки на них можуть накопичуватися забруднення, що сприяють росту бактерій. В даний час нам доступно багато сучасних методiв епіляції, тому видалення волосся в інтимній зоні абсолютно безпечно. Темне і густе волосся на лобку – проблема багатьох жінок. Багато жінок вибирають епіляцію зони бікіні з естетичних міркувань. Густе волосся за межами лінії білизни кидається в очі, що доставляє великий дискомфорт на пляжі або в басейні. Крім того, воно часто ускладнює заняття спортом (наприклад, плавання, біг), тому що призводить до збільшення подразнення в паху. Не дивно, що все більше і більше жінок вибирають епіляцію інтимних місць.

Французька, бразильська і голлівудська епіляція – більш детально

Епіляцію зони бікіні можна розділити на кілька видів: французьку, бразильську і голлівудську.

  • Французька епіляція означає тільки видалення волосся, яке досягає лінії трусиків. Вона охоплює пах і сторони лобка, не досягає під’ягодичних складок або статевих губ. Це одна з найбільш поверхневих форм видалення волосся. Ідеальний вибір для жінок, які цінують поєднання натурального і естетичного зовнішнього вигляду.
  • Бразильська епіляція, також відома як глибока епіляція, видаляє волосся з великих частин тіла – паху, статевих губ і під’ягодичних складок. Волосся, яке знаходиться в центрі лобка, можна акуратно підстригти, наприклад, в тонку смужку.
  • Голлівудська епіляція – найглибша форма видалення волосся в інтимних зонах. Волосся ретельно видаляється з паху, лобка, статевих губ, а також пiд’ягодичних складок. Це ідеальний вибір для жінок, які цінують ідеальну гладкість інтимних зон без єдиного волоска.

Кожну з цих форм епіляції можна виконувати як в салоні краси, так і в домашніх умовах. Деяких жінок бентежить епіляція інтимних зон в салоні, тому не кожна наважується на це. Отже, якщо Ви плануєте епіляцію в зоні бікіні в домашніх умовах, варто вивчити різні методи епіляції і дізнатися, як правильно до неї підготуватися.

Як підготуватися до епіляції?

Як ми вже писали раніше – інтимні зони найбільш чутливі, тому перед епіляцією варто подбати про правильну підготовку. За два дні до видалення волосся варто зробити легкий пілінг за допомогою губки для тіла або готового препарату для відлущування епідермісу. Завдяки цьому Ви видалите роговий шар епідермісу, що значно полегшить видалення волосків і знизить ризик їх подальшого вростання. Підготовлена таким чином шкіра буде краще насичена киснем, натягнута і більш насичена кров’ю.

Епіляція бритвою – короткий посібник

Найшвидший і доступний спосіб епіляції в домашніх умовах – використовувати крем для гоління і одноразову бритву. Завдяки цьому можна швидко і якісно видалити волосся з інтимних зон. Слід пам’ятати, що ніколи не варто робити це насухо – без піни, крему або гелю, які полегшують переміщення леза бритви. Таким чином можна легко порізатися або викликати подразнення в ніжній зоні бікіні. Щоб звести до мінімуму подразнення цієї делікатної зони, необхідно голитися по ходу росту волосся, а не проти нього. Завдяки цьому можна уникнути запалення волосяних фолікулів. Після епіляції інтимних зон промити шкіру делікатною рідиною, яка відновить природний рН, також варто нанести зволожуючий крем. Епіляція бритвою відбувається швидко, але, на жаль, дає короткострокові результати. У багатьох жінок вже на наступний день починають відростати волоски, які стають колючими і неприємними на дотик. Крім того, епіляція бритвою сприяє появі подразнення, прищиків і врослих волосків, iз-за чого шкіра виглядає неестетично.

Електричний епілятор

У магазинах можна знайти безліч моделей епіляторів, призначених для видалення волосся з різних частин тіла. Ці маленькі і зручні пристрої зараз дуже популярні, до того ж вибір моделей настільки великий, що кожен знайде для себе відповідний пристрій. Епілятор можна використовувати для будь-якої частини тіла, за умови, що він пристосований для видалення волосся саме з цих зон. Не кожен пристрій підходить для епіляції чутливої інтимної зони, де шкіра надзвичайно схильна до подразнень. Серед дискових, лазерних і пінцетних епіляторів є епілятори, призначені для зони бікіні. Лазерні епілятори – кращий вибір, тому що вони найменше подразнюють шкіру. На жаль, вони досить дорогі – ціни на хороші лазерні епілятори часто починаються від 1000 зл. Тому багато жінок вибирають дешевші дискові або пінцетні епілятори, вартість яких становить від 150 зл. У більш нових моделях є безліч корисних накладок і насадок – охолоджуючих або масажуючих, що значно знижує боліснiсть епіляції. Деякі епілятори можна використовувати як для сухої, так і для вологої епіляції. Перед тим, як вибрати пристрій, варто ознайомитися з його параметрами, щоб вибрати обладнання, найбільш відповідне нашим очікуванням.

Крем для епіляції зони бікіні

Крем для епіляції інтимних зон дає більш стійкий результат. Це метод, який може викликати алергічну реакцію, тому не забудьте зробити тест на алергію перед використанням. Як це зробити? Перед тим, як приступити до процедури, ми наносимо трохи крему на невелику поверхню тіла. Якщо через 24 години алергічної реакції не спостерігалося, можна сміливо приступати до процедури. Ми використовуємо препарати для епіляції відповідно до рекомендацій виробника, які вказані на упаковці або в вкладиші, що додається. Наносимо крем на волосся шпателем і залишаємо на вказаний період часу. Потім промиваємо водою або знімаємо шпателем. Щоб цей метод дав очікувані результати, більш довге волосся можна попередньо підстригти ножицями. Епіляція кремом – швидкий, ефективний і абсолютно безболісний метод видалення волосся, більш того, ефект гладкої шкіри зберігається приблизно до 2 місяців. У магазинах дуже великий вибір різних препаратів для хімічної епіляції. Крем для епіляції завжди слід вибирати дуже ретельно, стежачи за тим, щоб він був призначений для епіляції ніжних інтимних зон.

Епіляція воском

Епіляція воском – дуже ефективний метод позбавлення від волосся. Його ефекти справді приголомшливі. Волосся видаляється разом з коренем, завдяки чому воно відростає набагато повільніше. Крім того, регулярна епіляція воском змушує волосся – від однієї процедури до іншої – відростати повільніше і ставати тонше. На ринку представлені як упакований віск, так і готові воскові смужки. Упакований віск слід попередньо розігріти і розрідити, а потім шпателем нанести невеликий шар на ділянку, яка епiлюється. У свою чергу, смужки потрібно тільки розігріти, розтираючи в руках, приклеїти на потрібне місце і через кілька секунд зірвати швидким рухом. Недоліком цього методу є біль, що супроводжує процедуру, через що багато хто не вибирає цю форму епіляції. Також варто додати, що віск прилипає не тільки до волосся, але і до шкіри, що може сприяти почервонінню і подразненню епідермісу. Після епіляції воском варто нанести на інтимну зону заспокійливий крем або гель.

Епіляція цукровою пастою (шугарінг)

Епіляція цукровою пастою дуже схожа на епіляцію воском. Цукрова паста також ефективно позбавляє від волосків разом з коренем, і кожна наступна процедура робить їх слабкіше і тонше. Цукрова паста використовується в холодному вигляді – підігрівати не потрібно. Щоб видалити волосся, необхідно нанести пасту пальцями або шпателем в напрямку, протилежному росту волосся (проти росту волосся), а потім швидким рухом зірвати її з волосся. У порівнянні з епіляцією воском цей метод безумовно менш болючий. Паста прилипає тільки до волосся, тому не подразнює і не тягне шкіру. Крім того, це натуральний продукт, який одночасно зволожує і відлущує, роблячи шкіру після епіляції виключно гладкою.

Як часто виконувати епіляцію інтимних зон?

Вибираючи епіляцію в домашніх умовах, необхідно пам’ятати, що цю процедуру потрібно проводити періодично. Креми для епіляції, віск або смужки не дають тривалих результатів, тому для того, щоб насолоджуватися гладкою шкірою, необхідна регулярність. У разі епіляції бритвою, волосся відростає швидше за все, тому більшість людей повинні голитися кожні 2-3 дні. Епіляцію воском або цукровою пастою повторюють приблизно кожні 2-3 тижні, епілятором – 3-4 тижні.

Епіляція інтимних зон без подразнення – чи можливо?

Незалежно від того, який вид епіляції Ви виберете, також варто пам’ятати про правильний догляд за шкірою після епіляції. Чи уникнемо ми подразнення, багато в чому залежить саме від того, як ми подбаємо про нашу шкіру після процедури. Після завершення епіляції варто захистити шкіру великим шаром зволожуючого крему або гелю, щоб зняти подразнення. Такі емульсії мають регенеруючі і заспокійливі властивості, їх легко знайти в парфумерному магазині або аптеці. Багато з них містять компоненти, що запобігають запалення шкіри -вітаміни B, E, масло жожоба, масло авокадо, масло ши або алое, що знімають напругу шкіри і відчуття сухості. Звичайно, перш ніж вибрати косметику, обов’язково перевірте, чи підходить вона для використання в інтимних зонах.

Стійкий метод епіляції

Всі перераховані вище методи епіляції можна виконувати як в салоні краси, так і в домашніх умовах. Віск, цукрова паста або креми для епіляції легкодоступні, а вибір косметики для епіляції дійсно величезний. Однак варто пам’ятати, що видалення волосся воском, кремом, цукровою пастою або бритвою дає короткострокові результати. Якщо Ви хочете назавжди видалити волосся в інтимній зоні, одним з ефективних рішень є лазерна епіляція. Лазерне світло впливає на меланін, що міститься у волоссі, не пошкоджуючи шкіру. Звичайно, щоб отримати стійкий ефект, процедури слід проводити послідовно. Вони підбираються індивідуально, в залежності від типу волосків, їх щільності, товщини або кольору. Однак після 2-3 процедур Ви помітите, що їх стає все менше і менше. Лазерна епіляція повністю безпечна. Сучасні лазери мають охолоджуючі насадки, що робить процедуру практично безболісною. Ті, хто хоче насолодитися ідеально гладкою зоною бікіні і попрощатися з волоссям раз і назавжди, напевно будуть задоволені вибором цього методу. Якщо Ви вирішили використовувати цей метод епіляції, обов’язково скористайтеся послугами професійного кабінету, що спеціалізується на видаленні волосся за допомогою лазера. Завдяки цьому Ви отримаєте впевненість в тому, що процедура буде проведена професійно і безпечно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *