Категорії
Depilacja całego ciała Depilacja Laserowa - Warszawa

Епіляція зони бікіні воском вдома чи в салоні

Воскова епіляція бікіні — швидкий, досить ефективний і, на жаль, відносно болючий метод механічного видалення волосся за допомогою рідкого натурального воску. Як відбувається воскова депіляція бікіні, які плюси та мінуси цієї процедури, та чи варто для цього вирушити до салону?

Епіляція бікіні воском — як підготуватися до процедури?

Перед депіляцією бікіні воском, перш за все, переконайтеся, що волосся відповідної довжини. Вона повинна бути 0,5–1 см. Якщо вони будуть занадто короткими, то повністю видалити їх не вдасться, а якщо занадто довгі — під час епіляції бікіні ми можемо відчути неприємні ривки. Крім того, перед восковою епіляцією варто відмовитися від використання жирних бальзамів, кремів або масел, кілька днів не засмагати. Якщо дуже боїтесь болю — випийте знеболювальне.

Види воску для епіляції

Віск для цих процедур випускається в кількох версіях. По-перше, вони різняться температурою, потрібною для нанесення на шкіру. Такий віск буває холодним, теплим та гарячим. По-друге, віск може бути у формі смужок, гранул чи таблеток, картриджів чи в банках. Кожен із цих восків має свої вади та переваги та дозволяють оптимально підібрати матеріал для епіляції вдома чи в салоні. Для епіляції бікіні використовують переважно гарячий віск.

Як проходить процедура?

На шкіру з небажаним оволосінням накладається віск, після застигання його зривають різким рухом. Волосини разом із коренями видаляються зі шкіри. Біль при зриванні воску досить відчутний, зате дуже короткотривалий (дослівно доля секунди).

Після депіляції, незалежно від її типу, на шкіру накладається зволожувальний, загоювальний та заспокійливий засіб, що видаляє залишки воску. Найчастіше це спеціальна олійка або гель.

Ефект від процедури у вигляді м’якої та гладенької шкіри в зоні бікіні триває в середньому від 3 до 5 тижнів. Конкретний час залежить від індивідуальних умов і швидкості росту волосся.

Епіляція зони бікіні воском вдома чи в салоні text

Епіляція бікіні воском — переваги

  • Ефект від лікування помітний відразу після його проведення.
  • Після воскової епіляції волосся відростає більш ніжним, тоншим і слабкішим, тому кожне наступне видалення воску стає все менш болючим.
  • Воскова депіляція має ефект, схожий на пілінг, тобто під час його проведення видаляється відмерлий епідерміс, завдяки чому шкіра стає більш гладкою.
  • Воскова епіляція не викликає печіння і свербіння шкіри.

    Епіляція бікіні воском — недоліки

    • Процедура досить болісна.
    • Відразу після його завершення шкіра залишається червоною протягом кількох хвилин чи навіть годин.
    • Деякі волоски можуть вирватися без кореня, що призведе до їх нерівномірного росту.
    • Депіляція воском у деяких часом призводить до вростання волосків у шкіру, що може викликати запалення.

    Епіляція бікіні воском — вдома чи в салоні краси?

    Епіляцію зони бікіні, звичайно ж, можна зробити вдома. Але, якщо не хочете пошкодити шкіру та уникнути зайвого болю та ускладнень — звертайтесь у салон. Кваліфікований косметолог правильно підбере, підігріє, нанесе віск, а також правильно, якісно й рішуче його зірве. Досвід і спеціальні знання в цій справі — дуже важливі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *